×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Harry zoekt de zon op

  Snoepreisje namens de koningin

  Prins Harry brengt vanaf vrijdag een bezoek aan het kleinste land van Centraal-Amerika, Belize. Het is het beginpunt van de tour die hij ter gelegenheid van het diamanten regeringsjubileum van koningin Elizabeth onderneemt. Harry wordt daar begroet door de eerste minister en een erewacht. Daarna staat een bezoek aan de gouverneur-generaal – de vertegenwoordiger van Hare Majesteit – op het programma. Het is de bedoeling dat prins Harry daarna een vleugje van de cultuur van Belize binnenkrijgt via de lokale muziek en eten op een straatfeest. Er wordt dan een nieuwe straat geopend die de prins officieel tot ‘HM Queen Elizabeth II Boulevard’ mag dopen. Vlakbij de grens van Guatemala bezoekt Harry ook nog het Xunantunich, een complex met tal van ruïnes van de Maya’s.

  Het is voor Harry de eerste keer dat hij in het Caribisch gebied verblijft. Het bezoek aan het gebied duurt zeven dagen en is Harry’s persoonlijke eerbetoon aan het jubileum van zijn grootmoeder. ‘Het reisprogramma is naar de wens van prins Harry – met de combinatie van formeel en informeel – om een eerbetoon te brengen aan zijn grootmoeder, maar ook om tijd door te brengen met jonge mensen in de drie landen,’ zegt Harry’s privésecretaris Jamie Lowther-Pinkerton. ‘De prins kijkt ernaar uit om de koningin te vertegenwoordigen en hij zal zijn enthousiasme en energie op eigen wijze overbrengen bij elke activiteit.’

  De prins gaat na Belize nog naar de Bahamas en Jamaica, drie landen waarvan Elizabeth – als hoofd van het Gemenebest – het staatshoofd is. Daarna reist Harry van 9 tot 11 maart naar Brazilië, een bezoek dat los staat van het jubileum.

  2 maart 2012 - 11:16