×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De meelevende koning

  Door Marc van der Linden

  Als er op het koningschap van Beatrix wordt teruggekeken, dan heeft men het vaak over haar optreden na grote rampen. De foto waarop ze met haar hand voor de mond en ogen die ontzetting en verdriet lieten zien na de Bijlmerramp langs de ingestorte flat liep, staan eenieder in het geheugen gegrift. Net als hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Harry treedt in Diana’s voetsporen

  Diana promootte Halo in 1997 met harnas en vizier

  Prins Harry treedt in Diana’s voetsporen

  Prins Harry treedt in de voetsporen van zijn moeder Diana, door beschermheer te worden van de liefdadigheidsinstelling die zij onder de aandacht bracht. Het gaat om Halo, dat campagne voert voor het wereldwijd opruimen van landmijnen.

  Prinses Diana ging in 1997 naar Angola, waar ze zich uitsprak voor een verbod op landmijnen. Ze promootte Halo door te poseren met een harnas en beschermend vizier. “Prins Harry is al lange tijd verbonden aan de instelling”, verklaarde een woordvoerder van hem. “Hij heeft in 2010 mijnenvelden bezocht in Mozambique, waar hij mensen ontmoette die lichaamsdelen waren kwijtgeraakt door landmijnen.”

  De 28-jarige Harry wordt daarnaast ook beschermheer van het Rugby Football All Schools Program, dat zich inzet om meer scholen rugby union te laten spelen.

  8 maart 2013 - 13:15