×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Harry mist oma’s jubileum

  Britse prins onmisbaar in Afghanistan

  Daily Mail onthult dat prins Harry het 60 jarig regeringsjubileum van koningin Elizabeth moet missen omdat hij wellicht terug naar de frontlinie wordt gestuurd. Vanwege plannen bij defensie is de kans aanwezig dat de prins Harry weer naar Afghanistan moet. De gekwalificeerd apachepiloot zou daar dan zes maanden moeten blijven, waardoor hij zowel het diamanten jubileum als de Olympische Spelen in Londen moet overslaan. Een bron van de krant, die een hoge functie heeft bij het Ministerie van Defensie: 'We hebben alle Apachepiloten nodig die we hebben.' Daar voegt hij aan toe dat er geen mogelijkheid is voor verlof door het beperkte aantal piloten voor gevechtshelikopters. Harry zou dat een 'risico van het vak' hebben genoemd.


  In 2008 was de prins al 10 weken in Afghanistan. Omwille van veiligheidsredenen werd dat geheimgehouden. Toen toch uitlekte dat de prins zich in het land bevond, werd Harry direct teruggevlogen. Kortgeleden behaalde Harry nog de rang van kapitein. De beslissing of de prins daadwerkelijk terug naar Afghanistan wordt gestuurd, ligt in handen van het Ministerie van Defensie. Ook prins Charles en koningin Elizabeth zullen worden geconsulteerd.

  8 augustus 2011 - 10:39