×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Harry in de keuken in Afrika

  Driedaags bezoek voor liefdadigheidsproject

  Prins Harry in de keuken in Afrika

  Tijdens zijn eerste publieke optreden sinds zijn terugkeer uit Afghanistan was prins Harry niet in uniform te zien, maar met een paars schort om. In het Afrikaanse Lesotho hielp hij onder meer mee met deeg rollen en bakken in een centrum voor dove mensen.

  De prins rolde nog even voor de grap met zijn ogen toen hij het schort gepresenteerd kreeg, maar trok hem volgens Hello! Magazine uiteindelijk giechelend aan. Zijn bezoek aan de stichting is onderdeel van een driedaagse reis door de regio waarbij hij projecten bezoekt die worden gesteund door de liefdadigheidsinstelling Sentebale. Harry zette de organisatie in 2006 op samen met prins Seeiso van Lesotho.

  Voor de trip van Harry was slechts een select groepje media opgetrommeld. Volgens Sky News communiceerde Harry op een “ongelooflijk mooie” manier met de dove kinderen. “Hij vroeg ze via gebarentaal wat hun favoriete vakken waren op school. Ze deden allemaal erg hun best om met hem te praten, overweldigd als ze waren.” Hierna bezocht Harry ook een instelling voor blinden waar hij onder meer een brailleles bijwoonde.

  Na hun trip door Lesotho vliegen Harry en Seeiso naar Johannesburg waar ze een liefdadigheidsgala bezoeken. Sentebale is opgericht ter nagedachtenis van Harry’s moeder prinses Diana. Het woord betekent vergeet me niet in Sesotho, een lokale taal in het arme land dat geheel wordt omsloten door Zuid-Afrika. De betekenis slaat ook op de kwetsbare kinderen in Lesotho. “Zodat we ze niet vergeten”, aldus Harry.

  27 februari 2013 - 21:20