Prins Harry geëerd in Washington

De Britse prins Harry is maandag in Washington om een prijs in ontvangst te nemen namens gewonde collega's uit het leger. 's Avonds zal er in het Ritz Carlton een diner worden gehouden.

Apachepiloot Harry droeg zijn steentje bij aan tal van liefdadigheidsorganisaties, zoals Walking With the Wounded en Help For Heroes. Deze prijs voor Onderscheidend Leiderschap is een erkenning voor zijn charitatieve en humanitaire werk ter ondersteuning van militairen

De prins kiest ervoor om de prijs namens zijn broer William in ontvangst te nemen. Beiden stellen zich in dienst voor het Britse krijgsmacht en zetten zich in voor The Foundation of Prince William and Prince Harry. Harry wil de award gebruiken om een eerbetoon te brengen aan de prestaties van de Britse en Amerikaanse veteranenorganisaties, die gewonde militairen helpen revalideren en reïntegreren in het civiele leven.

Voorafgaand aan de uitreiking gaat Harry naar een receptie in de residentie van de Britse ambassadeur, waar hij een ontmoeting heeft met Britse en Amerikaanse veteranen, die deelnemen aan de Warrior Games in Colorado.