Prins George krijgt krokodil

Prins George, de baby van Kate en William, krijgt een ongebruikelijk cadeau uit Australië. Het is een krokodil, die uit het ei is gekropen op de dag dat Kate bekendmaakte zwanger te zijn. De kleine reptiel heet nu ook George, melden Australische media.

Minister Adam Giles van het Noordelijk Territorium van Australië spreekt van een ”uniek cadeau”. ”Het ei is uitgekomen op 3 december, de dag waarop Kate en William wereldkundig maakten dat ze samen een kind verwachtten”, vertelde Giles aan verslaggevers. ”We weten dat de hertog en hertoging van over de hele wereld cadeau’s krijgen. Dit is iets unieks uit het Noordelijk Territorium”, zei hij.

Het geboortegeschenk past in een traditie. William en Kate kregen bij hun verloving een paartje krokodillen van Darwin, de hoofstad van de afgelegen Australische regio. De minister hoopt met het vierpotige cadeau de hertog en hertogin van Cambridge over te halen Australië te bezoeken.

Facebook

De plaatselijke overheid heeft een facebookpagina aangemaakt van de koninklijke krokodil (George the Royal Crocodile), zodat de kleine prins vanuit Engeland kan zien hoeveel de krokodil groeit. Ook willen de Australiërs jaarlijks een kaart sturen naar George met een update over het reptiel.

De geboorte van George afgelopen dinsdag is down under groot nieuws. Australië is immers een van de vele landen waarvan hij na koningin Elizabeth, prins Charles en prins William staatshoofd zal zijn.