×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Friso uit bestuur Telenet

  Bestuur heeft "met spijt het terugtreden aanvaard"

  Prins Friso uit bestuur Telenet

  Per 24 april zal prins Friso geen deel meer uit maken van het bestuuur van het Belgische bedrijf Telenet. De Oranjes hebben het bedrijf verzocht hem te ontheffen van zijn taken. De prins was sinds 2004 betrokken als lid van de Raad van Bestuur van het telecombedrijf.
  De familie van prins Friso ziet het door het ski-ongeluk in februari 2012 niet gebeuren dat de prins in de nabije toekomst terug kan keren in het bestuur, zo valt op te maken uit het persbericht van Telenet. In oktober vorig jaar besloot de familie al om namens Friso ontslag aan te vragen bij URENCO, het bedrijf waarvan de prins financieel directeur was.

  De voorzitter van de Raad van Bestuur en de CEO van het Belgische bedrijf reageren: “Friso heeft Telenet meer dan acht jaar gesteund met zijn kennis en overtuigingskracht. Hij staat bij ons bekend als een bescheiden, bedachtzame en intelligente collega. Hij leverde opmerkelijke bijdragen aan talrijke strategische projecten en spendeerde eveneens veel tijd om, samen met het executive team, bij te dragen tot de ontwikkeling van het bedrijf. Friso sprak altijd met kennis van zaken en bracht op basis van doordachte inzichten, die hij te danken heeft aan zijn achtergrond in de kabel-, media- en telecomsector, belangrijke elementen aan voor onze discussies. We zullen zijn aanwezigheid en fijne humor missen. We willen, samen met alle Telenet collega’s, onze steun betuigen aan de familie van Friso van Oranje, en in het bijzonder aan zijn echtgenote en zijn dochters.”

  28 februari 2013 - 18:06