Prins Friso uit bestuur Telenet

Per 24 april zal prins Friso geen deel meer uit maken van het bestuuur van het Belgische bedrijf Telenet. De Oranjes hebben het bedrijf verzocht hem te ontheffen van zijn taken. De prins was sinds 2004 betrokken als lid van de Raad van Bestuur van het telecombedrijf.
De familie van prins Friso ziet het door het ski-ongeluk in februari 2012 niet gebeuren dat de prins in de nabije toekomst terug kan keren in het bestuur, zo valt op te maken uit het persbericht van Telenet. In oktober vorig jaar besloot de familie al om namens Friso ontslag aan te vragen bij URENCO, het bedrijf waarvan de prins financieel directeur was.

De voorzitter van de Raad van Bestuur en de CEO van het Belgische bedrijf reageren: “Friso heeft Telenet meer dan acht jaar gesteund met zijn kennis en overtuigingskracht. Hij staat bij ons bekend als een bescheiden, bedachtzame en intelligente collega. Hij leverde opmerkelijke bijdragen aan talrijke strategische projecten en spendeerde eveneens veel tijd om, samen met het executive team, bij te dragen tot de ontwikkeling van het bedrijf. Friso sprak altijd met kennis van zaken en bracht op basis van doordachte inzichten, die hij te danken heeft aan zijn achtergrond in de kabel-, media- en telecomsector, belangrijke elementen aan voor onze discussies. We zullen zijn aanwezigheid en fijne humor missen. We willen, samen met alle Telenet collega’s, onze steun betuigen aan de familie van Friso van Oranje, en in het bijzonder aan zijn echtgenote en zijn dochters.”