Prins Filip viert 50e verjaardag

Op 15 april vierde prins Filip zijn 50e verjaardag. Het afgelopen weekend liet de Belgische prins 220 familieleden, vrienden en collega-royals overvliegen om mee te feesten. Tijdens zijn missie in India had de prins al aan de groep Sud Presse verklaard dat hij zijn vijftigste verjaardag privé zou vieren met vrienden. ‘Vijftig jaar is een boeiende leeftijd, ik voel mij gelukkig’, zei hij.

Op zaterdagmiddag heeft Filip samen met zijn vrouw prinses Mathilde en de kinderen in Gent de 34e editie van de Gentse Floraliën geopend, de grootste binnentuin van Europa. Hij heeft daar een nieuwe variant van de rododendron met de naam XXL gedoopt.

’s Avonds werd er gefeest in het kasteel en de serres van Laken. Als u hier klikt is daarvan een leuk filmpje te zien, met onder meer prinses Máxima in een prachtige witte galajurk.

Naast Máxima en Willem-Alexander waren ook prins Frederik en prinses Mary, prins Felipe en prinses Letizia, prinses Victoria en Daniel Westling, prinses Laurentien en prins Constantijn, Inaki en prinses Cristina van Spanje, het groothertogelijk paar van Luxemburg aanwezig.  De gasten logeerden in Plaza Hotel Brussel. ’s Middags brachten zij een privébezoek aan een museum. Máxima liet hierbij verstek gaan, zij ging shoppen bij het modehuis Natan, zoals u in het filmpje kon zien.

De ochtend na het feest was er nog een brunch in het Plaza Hotel, waarna alle royals weer naar huis vertrokken.