×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Filip ‘gegijzeld’ in Peking

  Smog nekt Belgische handelsmissie

  De Belgische prins Filip miste zijn belangrijkste afspraak tijdens een handelsmissie in China. Reden daarvoor was de slechte luchtkwaliteit boven Peking. Filip zou dit weekend eigenlijk naar de havenstad Tianjin reizen. Het zou een belangrijke trip worden, want als Belgische bedrijven investeren in China, dan is het vooral in die regio. De prins is echter nooit op zijn bestemming geraakt, omdat hij geconfronteerd werd met het grootste probleem van Peking: de luchtvervuiling.Doordat smog de zichtbaarheid beperkte, werd de autosnelweg vanuit Peking naar Tianjin gisterochtend afgesloten. Geen probleem, dacht men, we nemen wel de trein. Maar bij aankomst in het station bleek er geen plaats te zijn voor de uitgebreide Belgische delegatie. Filip alleen naar Tianjin sturen, was geen optie. Want hoewel de prins de missie leidt, zijn de negentig meegereisde zakenlui de echte hoofdrolspelers.


  De Belgische prins Filip miste zijn belangrijkste afspraak tijdens een handelsmissie in China. Reden daarvoor was de slechte luchtkwaliteit boven Peking. Filip zou dit weekend eigenlijk naar de havenstad Tianjin reizen. Het zou een belangrijke trip worden, want als Belgische bedrijven investeren in China, dan is het vooral in die regio. De prins is echter nooit op zijn bestemming geraakt, omdat hij geconfronteerd werd met het grootste probleem van Peking: de luchtvervuiling.

  Doordat smog de zichtbaarheid beperkte, werd de autosnelweg vanuit Peking naar Tianjin gisterochtend afgesloten. Geen probleem, dacht men, we nemen wel de trein. Maar bij aankomst in het station bleek er geen plaats te zijn voor de uitgebreide Belgische delegatie. Filip alleen naar Tianjin sturen, was geen optie. Want hoewel de prins de missie leidt, zijn de negentig meegereisde zakenlui de echte hoofdrolspelers.

  Ironisch genoeg hadden de Belgen al lang op voorhand de hogesnelheidstrein voorgesteld als vervoersmiddel. Veel sneller dan de wagen en geen risico op files. De Chinese veiligheid stond er echter op dat de prins de auto nam..

  De vervuilde lucht maakt het prins Filip intussen ook onmogelijk om tijdens zijn vrije momenten te gaan joggen. Het is een publiek geheim dat hij een fanatieke loper is, ook op handelsmissies. Gelukkig is er in zijn vijfsterrenhotel een zwembad en fitnessruimte als alternatief. Morgen vliegt Filip door naar het minder vervuilde Chongqing, waar hij normaal wel zijn loopschoenen kan bovenhalen.

  24 oktober 2011 - 10:44