Placeholder

Prins Edward had lichte beroerte

De hertog van Kent heeft maandag een lichte beroerte gehad. Dat heeft Buckingham Palace donderdagavond bekendgemaakt. De hertog van Kent (77) is een neef van koningin Elizabeth en is wereldwijd bekend als de man die aan het einde van het tennistoernooi van Wimbledon de prijzen uitreikt.

De hertog, ook wel bekend als prins Edward, is maandag opgenomen in het ziekenhuis. Die dag werden al zijn afspraken afgezegd zonder dat erbij werd verteld waarom. Volgens de paleiswoordvoerder is de hertog nog steeds onder behandeling maar is zijn toestand niet kritiek. “De hertog voelt zich goed en kijkt uit naar het hervatten van zijn werkzaamheden.”

Prins Edward erfde de titel ‘Duke of Kent’ in 1942 toen zijn vader tijdens de Tweede Wereldoorlog bij een vliegtuigongeluk om het leven kwam. Zijn vader was een jongere broer van koning George VI, de vader van koningin Elizabeth. De hertog heeft zelf ook een jongere broer, prins Michael, en een zus, prinses Alexandra. Alle drie hebben ze een omvangrijk takenpakket binnen ‘de Firma’, zoals het Britse koningshuis wel wordt genoemd.