×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Edward had lichte beroerte

  Toestand van Hertog van Kent niet kritiek

  Prins Edward had lichte beroerte

  De hertog van Kent heeft maandag een lichte beroerte gehad. Dat heeft Buckingham Palace donderdagavond bekendgemaakt. De hertog van Kent (77) is een neef van koningin Elizabeth en is wereldwijd bekend als de man die aan het einde van het tennistoernooi van Wimbledon de prijzen uitreikt.


  De hertog, ook wel bekend als prins Edward, is maandag opgenomen in het ziekenhuis. Die dag werden al zijn afspraken afgezegd zonder dat erbij werd verteld waarom. Volgens de paleiswoordvoerder is de hertog nog steeds onder behandeling maar is zijn toestand niet kritiek. “De hertog voelt zich goed en kijkt uit naar het hervatten van zijn werkzaamheden.”

  Prins Edward erfde de titel ‘Duke of Kent’ in 1942 toen zijn vader tijdens de Tweede Wereldoorlog bij een vliegtuigongeluk om het leven kwam. Zijn vader was een jongere broer van koning George VI, de vader van koningin Elizabeth. De hertog heeft zelf ook een jongere broer, prins Michael, en een zus, prinses Alexandra. Alle drie hebben ze een omvangrijk takenpakket binnen ‘de Firma’, zoals het Britse koningshuis wel wordt genoemd.

  22 maart 2013 - 08:31