×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Constantijn ook in Duitsland

  Jongste zoon Beatrix naar uitvaart Maurits van Hessen

  Prins Constantijn ook in Duitsland

  Prins Constantijn is maandag in Duitsland bij de begrafenis van landgraaf Maurits van Hessen. Dit heeft de Rijksvoorlichtingsdienst zaterdag desgevraagd bekendgemaakt. Maurits van Hessen overleed vorige week donderdag 23 mei op 86-jarige leeftijd in Frankfurt. Hij stond sinds 1968 aan het hoofd van het voormalige adellijke Huis Hessen en voerde uit dien hoofde de titel landgraaf. Hij was als achterkleinzoon van de Duitse keizer Frederik III en als achterachterkleinkind van de Britse koningin Victoria verwant aan veel Europese vorstenhuizen.


  Behalve prins Constantijn komt koningin Sofia van Spanje maandag naar de uitvaart in de gemeente Kronberg in Tanus in de Duitse deelstaat Hessen. Ze komt samen met haar broer Constantijn II, de voormalige koning van Griekenland. Hij is een peetoom van de jongste zoon van prinses Beatrix. Volgens een woordvoerster van de Hessische Huisstichting komen ook leden van het Engelse koningshuis naar de begrafenis van de landgraaf.

  3 juni 2013 - 00:00