×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Charles wordt niet overgeslagen

  Prins William deelt de mening van zijn moeder niet

  Nu bekend is dat prins William volgend jaar gaat trouwen met Kate Middleton, zien de Britten hem liever hun volgende koning worden dan zijn vader. In recente peilingen kreeg vader Charles 15% van de stemmen, tegen 56% voor prins William. William voelt er echter niets voor om zijn vader te passeren. Een woordvoerder heeft dan ook aan de Sunday Telegraph bevestigd dat zowel prins William als prins Charles willen vasthouden aan de traditie van erfopvolging. 'Hij heeft geen behoefte om de koninklijke ladder op te klimmen voordat het zijn tijd is.'


  Bovendien, ‘men moet begrijpen dat we een monarchie hebben, gebaseerd op een middeleeuws erfopvolgingssysteem, waarbij de kroon van de monarch naar de volgende in lijn wordt doorgegeven,’ zegt specialist Lord Anthony Lester. ‘Geen enkele peiling ter wereld zal dan ook van invloed zijn op wie de volgende koning zal worden.’

  Onder degenen die liever William als Charles op de troon zien, was ook prinses Diana. Ze heeft eens gezegd dat William het beter zou doen als staatshoofd, dan prins Charles. Het ingeperkte leven zou Charles niet aankunnen. ‘Prins William is trots op zijn moeder en op alles wat zij heeft gedaan, maar hij deelt haar mening hierin niet,’ zei een hofwoordvoerder.

  29 november 2010 - 14:52