Placeholder

Prins Charles: vluchtelingenkamp hartverscheurend

Prins Charles en Camilla hebben een bezoek gebracht aan een vluchtelingenkamp in Jordanië, aan de grens met Syrië. De prins en zijn echtgenote vonden de situatie ‘hartverscheurend’, zeggen zij woensdag in een video op de website van Daily Telegraph.

Het Britse paar werd ontvangen door de VN-medewerkers in het kamp King Abdullah Park, waar zo’n duizend mensen verblijven. Zij zijn gevlucht uit Syrië, waar het al twee jaar oorlog is. “Veel van deze kinderen zijn getraumatiseerd door de gruwelijke dingen die ze hebben gezien voordat ze hier kwamen”, vertelde de prins tijdens het bezoek. “Het gaat om kinderen die hun ouders kwijt zijn geraakt en vreselijke dingen hebben meegemaakt. Het is geweldig wat al die hulporganisaties doen in deze ongelofelijk moeilijke en hartverscheurende situatie.”

Caroline Gluck, een medewerkster in het vluchtelingenkamp, liet eerder weten erg blij te zijn met de komst van de prins van Wales en zijn echtgenote. “Het bezoek van prins Charles en Camilla is erg belangrijk om de zichtbaarheid van de vluchtelingencrisis te verhogen.” Het paar is dinsdag begonnen aan een achtdaagse toer door het Midden-Oosten.