×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Charles: vluchtelingenkamp hartverscheurend

  Emotioneel bezoek in Jordanië

  Prins Charles: vluchtelingenkamp hartverscheurend

  Prins Charles en Camilla hebben een bezoek gebracht aan een vluchtelingenkamp in Jordanië, aan de grens met Syrië. De prins en zijn echtgenote vonden de situatie ‘hartverscheurend’, zeggen zij woensdag in een video op de website van Daily Telegraph.

  Het Britse paar werd ontvangen door de VN-medewerkers in het kamp King Abdullah Park, waar zo’n duizend mensen verblijven. Zij zijn gevlucht uit Syrië, waar het al twee jaar oorlog is. “Veel van deze kinderen zijn getraumatiseerd door de gruwelijke dingen die ze hebben gezien voordat ze hier kwamen”, vertelde de prins tijdens het bezoek. “Het gaat om kinderen die hun ouders kwijt zijn geraakt en vreselijke dingen hebben meegemaakt. Het is geweldig wat al die hulporganisaties doen in deze ongelofelijk moeilijke en hartverscheurende situatie.”

  Caroline Gluck, een medewerkster in het vluchtelingenkamp, liet eerder weten erg blij te zijn met de komst van de prins van Wales en zijn echtgenote. “Het bezoek van prins Charles en Camilla is erg belangrijk om de zichtbaarheid van de vluchtelingencrisis te verhogen.” Het paar is dinsdag begonnen aan een achtdaagse toer door het Midden-Oosten.

  13 maart 2013 - 15:06