×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Charles geeft gardenparty

  Het kan ook op een leuke manier'

  De Britse kroonprins Charles heeft vandaag een festival in zijn eigen tuin geopend. De historische tuinen van Clarence House, het verblijf van de prins, zijn vanaf vandaag twaalf dagen voor het publiek opengesteld in het kader van duurzaamheid. Doel is het bewustzijn van mensen aan te wakkeren voor het creëren een meer duurzame toekomst. Duurzaam bouwen, bij-vriendelijk tuinieren en besparen van elektriciteit zijn maar enkele elementen van het evenement. 'Waakzaamheid over onze kleine, tere planeet betekent niet alleen kommer en kwel en alle lichten uitdoen, het kan ook op een leuke manier,' schrijft de prins eerder in de Daily Telegraph. Ook buiten de tuin is aandacht voor het milieu. Een parade van milieubesparende auto's door het Londens winkelcentrum is tevens onderdeel van het programma.


  Prins Charles is bekend om zijn inzet voor het milieu. Vorige maand werd bekend dat de prins zonnecollectoren op het dak van zijn residentie mag installeren. Amper een week geleden riep hij lezers van het Amerikaanse blad ‘Vogue’ op om oude kleding te dragen, om verspilling tegen te gaan. Deze week tourt hij per koninklijke trein (rijdend op biobrandstof) door Schotland, Engeland en Wales, om zijn boodschap te verspreiden. De kosten van deze acht rijtuigen lange, rijdende advertentie, lopen voor de Britse belastingbetaler naar schatting op naar meer dan £50,000.

  8 september 2010 - 18:00