×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Charles bij installatie aartsbisschop

  Justin Welby 105ste aartsbisschop anglicaanse kerk

  Prins Charles bij installatie aartsbisschop

  Prins Charles en zijn echtgenote Camilla waren donderdagmiddag aanwezig bij de installatie van de aartsbisschop van Canterbury, de geestelijk leider van de anglicaanse kerk. Justin Welby (57) werd eind vorig jaar gekozen als opvolger van Rowan Williams, die tien jaar lang aartsbisschop was en is afgetreden. Welby gaf in een gepassioneerde preek aan dat onder andere het afschaffen van de slavernij te danken is aan het christelijke geloof, maar dat de kerk zich nu moet focussen op nieuwe uitdagingen. Daarbij noemde hij de strijd tegen armoede in de wereld en het beschermen van het milieu.

  De moeder van prins Charles, koningin Elizabeth, staat als Britse monarch aan het hoofd van de kerk, maar is niet de religieuze leider. Welby is de 105e aartsbisschop van Canterbury en geeft leiding aan ongeveer 80 miljoen anglicanen in de wereld.

  22 maart 2013 - 07:20