×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Charles bezorgd om wet troonsopvolging

  Volgens Telegraph zou wet te gehaast zijn aangepast

  Prins Charles bezorgd om wet troonsopvolging

  Prins Charles zou zich zorgen maken over de Britse troonopvolgingswet, die onlangs is aangepast. Hij is volgens The Telegraph bang dat dit te gehaast is gebeurd en heeft daarom eerder deze week een gesprek gehad met grondwetdeskundige Lord Hennessy.


  Een vriend van Charles, Nicholas Soames, waarschuwde zijn collega’s in het Britse Lagerhuis dat er vaak ‘ongewenste, onbedoelde gevolgen voortvloeien uit het aanpassen van zulke wetten’, en dat de wijziging ‘de cruciale relatie tussen kerk en staat kan beschadigen’.

  Het Britse parlement keurde in april de wijziging goed, waardoor er geen onderscheid meer is tussen mannelijke en vrouwelijke kinderen van de koning of koningin. De baby van prins William en zijn vrouw Kate wordt dus sowieso troonopvolger, ook als het een meisje is en ook als zij later nog broertjes krijgt. Volgens een tweede wijziging raakt een lid van het koninklijk huis zijn of haar recht op de troon niet langer kwijt door met een katholiek te trouwen.

  9 juni 2013 - 22:00