Prins Carlos gaat trouwen

Prins Carlos gaat trouwen. De oudste zoon van prinses Irene en prins Carlos Hugo de Bourbon Parma trouwt volgend jaar met Annemarie Gualthérie van Weezel. Dit liet de familie woensdag weten. 

Carlos Javier Bernardo de Bourbon de Parme is geboren op 27 januari 1970 in Nijmegen. Hij heeft een broer en twee zusjes. Carlos studeerde Economie, Geschiedenis en Politieke Wetenschappen aan de Wesleyan Universiteit in Connecticut (Verenigde Staten) en Demografie en Filosofie aan de Universiteit van Cambridge (Engeland). Hij is momenteel onder meer directeur van de Stichting voor Innovatie en Duurzaamheid. Carlos heeft een zoon, Carlos Hugo (geboren op 20 januari 1997) uit een relatie met Brigitte Klynstra. 

Annemarie Cecilia Gualthérie van Weezel is geboren op 18 december 1977 in Den Haag. Zij heeft een oudere broer en een jonger zusje. Annemarie haalde haar Franse eindexamen in Straatsburg (Frankrijk) en studeerde Rechten aan de Universiteit van Utrecht. Daarna volgde ze de Postdoctorale Opleiding Radio- en Televisiejournalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij werkt nu als parlementair redacteur voor de NOS in Den Haag. 

Annemarie is de dochter van voormalig CDA-prominent Hans Gualthérie van Weezel. Hij was jarenlang kamerlid. In 1992 verliet hij de nationale politiek om permanent vertegenwoordiger van het Koninkrijk der Nederlanden bij de Raad van Europa in Straatsburg te worden. Via haar grootmoeders kant, de familie Crommelin, stamt Annemarie af van zeer oude Franse adel. Ondanks haar dubbele achternaam is ze niet van adel en de familie Gualthérie van Weezel behoort evenmin tot het patriciaat. Annemarie treedt met dit huwelijk toe tot de familie De Bourbon de Parme. 

De precieze datum van het huwelijk is nog niet bekend gemaakt, evenmin waar dit zal gaan plaatsvinden.

Foto PPE