×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Carlos en prinses Annemarie

  De nieuwe Hertog en Hertogin van Parma en Piacenza

  De koning is dood, leve de koning! Dit oude gezegde geldt nog steeds in adellijke kringen. Met het overlijden van prins Carlos Hugo is zijn oudste zoon meteen zijn opvolger geworden. Voor de andere vorstenhuizen geldt prins Carlos vanaf nu als Hoofd van het Koninklijk Huis de Bourbon Parma en als de nieuwe Hertog van Parma en Piacenza. Zijn echtgenote Annemarie mocht zich sinds het burgerlijk huwelijk, op 12 juni, al als Hare Koninklijke Hoogheid prinses Annemarie de Bourbon de Parme door het leven. Ze geldt nu ook als de nieuwe Hertogin van Parma en Piacenza. Prins Carlos zal de dood van zijn vader zelf bekend maken bij andere koninklijke families en zij zullen zich in hun rouwbeklag richten tot de nieuwe Hertog van Parma. Carlos bracht zijn jeugd door in Nederland, Spanje, Frankrijk, Engeland en de Verenigde Staten. Hij was elf jaar toen zijn ouders besloten te gaan scheiden. Hij bracht vervolgens ook enige tijd door op paleis Soestdijk bij zijn oma en opa, prinses Juliana en prins Bernhard. Hij studeerde politieke wetenschappen aan de Wesleyan Universiteit in Connecticut en demografie en filosofie aan de universiteit van Cambridge. Hierna begon hij met werken bij ABN AMRO in Amsterdam, waar hij zich voornamelijk bezig hield met de voorbereiding van de invoering van de euro. De prins heeft een tijd in Brussel gewerkt als public affairs consultant bij EPPA (European Public Policy Advisors). Later hield hij zich bezig met het projecten op het raakvlak van duurzaamheid en het bedrijfsleven.


  In oktober 2009 werd de verloving van prins Carlos met Annemarie Gualthérie van Weezel, dochter van de politicus Hans Gualthérie van Weezel, als journaliste werkzaam voor de NOS, bekend gemaakt. Het burgerlijk huwelijk vond 12 juni 2010 in kleine kring plaats, het kerkelijk huwelijk zal in augustus plaats vinden in Brussel, waar de ouders van de bruid wonen. Vanuit de Carlistische traditie kan het huwelijk met de niet-adellijke Annemarie Gualthérie van Weezel worden gezien als morganatisch. Het kerkelijk huwelijk stond gepland op zaterdag 28 augustus 2010, maar werd in verband met de kritieke toestand van Carlos Hugo van Bourbon-Parma, tot nader bericht uitgesteld. De wens van de vader van prins Carlos is dat het huwelijk in ieder geval dit jaar nog zal plaatsvinden. De nieuwe Hertog en Hertogin van Parma regelen momenteel de afscheidsmis voor de overleden prins en de bijzetting in de kathedraal in Parma.

  18 augustus 2010 - 11:46