×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Carl Philip onder vuur

  ’Servies is plagiaat’

  Prins Carl Philip onder vuur

  De Zweedse prins Carl Philip ligt onder vuur. Hij heeft een speciaal servies bedacht voor Rörstrands Porslinsfabrik. Maar volgens kenners heeft hij het idee voor het servies gestolen van concurrent Gustavsbergs.
  Carl Philip, naar eigen zeggen geïnspireerd door het milieuvraagstuk, maakte een servies waarin vijf bedreigde Zweedse diersoorten zijn afgebeeld. De dieren staan allen op de zogeheten ‘rödlisten’, het Zweedse deel van de lijst van bedreigde diersoorten zoals die is opgesteld door de natuurbeschermingsorganisatie International Union for Conservation of Nature and Natural Resources, schrijft Svenska Dagbladet.
  Gustavsbergs Porselinsfabrik had veel eerder al een servies op de markt gebracht onder de naam Arter i fara, diersoorten in gevaar. Volgens het reclamebureau Kings Hedvig Hagwall Bruckner is dat servies zo bekend dat Carl Philip kon weten dat de producten bestonden. “Zijn servies is dus plagiaat”, zegt een woordvoerder tegen het mediablad Resumé.
  Volgens SvD is het niet de eerste keer dat Carl Philip beschuldigd wordt van plagiaat. De prins had in 2010 een scherm voor de open haard ontworpen dat verdacht veel leek op een ontwerp van designer Matteo Mocchi.

  19 augustus 2013 - 15:19