Prins Carl Philip onder vuur

De Zweedse prins Carl Philip ligt onder vuur. Hij heeft een speciaal servies bedacht voor Rörstrands Porslinsfabrik. Maar volgens kenners heeft hij het idee voor het servies gestolen van concurrent Gustavsbergs.
Carl Philip, naar eigen zeggen geïnspireerd door het milieuvraagstuk, maakte een servies waarin vijf bedreigde Zweedse diersoorten zijn afgebeeld. De dieren staan allen op de zogeheten ‘rödlisten’, het Zweedse deel van de lijst van bedreigde diersoorten zoals die is opgesteld door de natuurbeschermingsorganisatie International Union for Conservation of Nature and Natural Resources, schrijft Svenska Dagbladet.
Gustavsbergs Porselinsfabrik had veel eerder al een servies op de markt gebracht onder de naam Arter i fara, diersoorten in gevaar. Volgens het reclamebureau Kings Hedvig Hagwall Bruckner is dat servies zo bekend dat Carl Philip kon weten dat de producten bestonden. “Zijn servies is dus plagiaat”, zegt een woordvoerder tegen het mediablad Resumé.
Volgens SvD is het niet de eerste keer dat Carl Philip beschuldigd wordt van plagiaat. De prins had in 2010 een scherm voor de open haard ontworpen dat verdacht veel leek op een ontwerp van designer Matteo Mocchi.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen