×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Bernhard gaf Milieudefensie startkapitaal

  Bernhard gaf 5000 gulden voor de oprichting van Milieudefensie

  Prins Bernhard was de eerste donateur van Milieudefensie, stelt Wouter van Dieren in het jubileumblad van Milieudefensie dat vandaag verschijnt. Veertig jaar geleden stortte de prins een bedrag van 5.000 gulden in de op te richten organisatie. Penningmeester van de milieubeweging werd Evert van Braam Houckgeest, toentertijd thesaurier van prins Bernhard. Uit de privézak van de prins is toen de eerste vijfduizend gulden aan Milieudefensie gegeven: het startkapitaal van de nu veertigjarige milieuorganisatie.

  21 april 2011 - 14:40