Placeholder

Prins Bernhard bemachtigt voor het eerst beste startplek

Prins Bernhard mag zondag op het Formule 1-circuit van het Britse Silverstone op de eerste plek starten, pole-position. Prins Bernhard en zijn collega Ricardo van der Ende rijden samen voor Racing Team Holland en strijden zondag voor de European GT4 Trophy, een race van 3 uur. Het tweetal rijdt in een Ekris-BMW M3 GT4.
Het is voor het eerst in de autosportcarrière van Bernhard dat de zoon van prinses Margriet en prof. mr. Pieter van Vollenhoven vanuit pole-position mag starten. Voorafgaand aan de kwalificatiewedstrijd zaterdag had hij dat niet kunnen denken. “We hadden vanochtend vroeg een kapotte koppeling, maar het team heeft dat geweldig snel vervangen, waardoor ik vandaag mijn tijden voortdurend heb kunnen verbeteren. In de kwalificatie heb ik een aantal keurige ronden gereden, omdat ik wist dat Ricardo na mij nog in actie zou komen. Netjes rijden, daar zal het morgen ook op aankomen, want het is een 3-uursrace en behoorlijk druk op de baan. Het belangrijkste wordt dus om schadeloos en constant te racen.”

Bernhard’s broer Pieter-Christiaan rijdt eveneens voor Racing Team Holland. “Dit weekeinde beginnen we met een race over drie uur en dat wordt wel even wennen, want daarbij moet je heel anders rijden dan we gewend zijn. Minder aanvallend en netter rijden om het materiaal te sparen. Daarnaast is het circuit nieuw voor mij, dus ik laat het op me afkomen.”