×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Bernhard bemachtigt voor het eerst beste startplek

  Zoon prinses Margriet behaalt pole-position Silverstone

  Prins Bernhard bemachtigt voor het eerst beste startplek

  Prins Bernhard mag zondag op het Formule 1-circuit van het Britse Silverstone op de eerste plek starten, pole-position. Prins Bernhard en zijn collega Ricardo van der Ende rijden samen voor Racing Team Holland en strijden zondag voor de European GT4 Trophy, een race van 3 uur. Het tweetal rijdt in een Ekris-BMW M3 GT4.
  Het is voor het eerst in de autosportcarrière van Bernhard dat de zoon van prinses Margriet en prof. mr. Pieter van Vollenhoven vanuit pole-position mag starten. Voorafgaand aan de kwalificatiewedstrijd zaterdag had hij dat niet kunnen denken. “We hadden vanochtend vroeg een kapotte koppeling, maar het team heeft dat geweldig snel vervangen, waardoor ik vandaag mijn tijden voortdurend heb kunnen verbeteren. In de kwalificatie heb ik een aantal keurige ronden gereden, omdat ik wist dat Ricardo na mij nog in actie zou komen. Netjes rijden, daar zal het morgen ook op aankomen, want het is een 3-uursrace en behoorlijk druk op de baan. Het belangrijkste wordt dus om schadeloos en constant te racen.”

  Bernhard’s broer Pieter-Christiaan rijdt eveneens voor Racing Team Holland. “Dit weekeinde beginnen we met een race over drie uur en dat wordt wel even wennen, want daarbij moet je heel anders rijden dan we gewend zijn. Minder aanvallend en netter rijden om het materiaal te sparen. Daarnaast is het circuit nieuw voor mij, dus ik laat het op me afkomen.”

  25 mei 2013 - 23:08