×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Andrew verliest €35.000

  Geplande ski-vakantie in meest luxe chalet ter wereld

  Niemand blijft gespaard in de kredietcrisis, ook de koninklijke families niet. Het laatste slachtoffer is de Engelse prins Andrew. De hertog van York dacht slim te zijn en alvast zijn chalet voor het komende wintersport-seizoen vast te leggen. Maar nu is de reisorganisatie Descent International, waar hij de reis had geboekt, failliet gegaan. Deze organisatie is gespecialiseerd in luxueuze ski-vakanties. Deze vroege boeking heeft prins Andrew een slordige 30.000 pond gekost (ruim €35.000). De organisatie heeft zo’n 1,5 miljoen pond (€1,7 miljoen) schuld achtergelaten, en dus lijkt het erop dat Andrew kan fluiten naar zijn geld en op zoek moet naar een ander vakantieoord.


  De hertog had gekozen voor het chalet Eugenia. Hij boekte dit chalet voor eind januari met het oog op het World Economic Forum, wat op dat moment plaatsvindt vlakbij Davos, het plaatsje waar het chalet staat. De kosten die in de reisgidsen staan vermeld zijn per persoon bijna 6000 pond. Eerder dit jaar verbleef Andrew ook al in dit luxe vakantiehuis, en volgens geruchten kon hij niet wachten weer af te reizen naar het Zwitserse plaatsje. Het chalet is één en al luxe en laat niets te wensen over. Het heeft maarliefst zeven sterren en het is het grootste en beste chalet in de wereld, zo wordt wel gezegd. Er is onder andere een enorme open haard in de badkamer én in de slaapkamer. Ook zijn er meerdere zwembaden, sauna’s, bubbelbaden en uiteraard chauffeurs en bedienend personeel.
  Descent International kon behalve de Engelse royals ook Harry Potter schrijfster J.K. Rowling, Rowan Atkinson (Mr. Bean) en de familie Beckham tot de klanten rekenen. 

  Er waren nog 41 boekingen gedaan voor deze winter, dus Andrew is in elk geval niet de enige. De directeur heeft beloofd er alles aan te doen de mensen hun geld terug te geven. 

  24 augustus 2009 - 16:31