Prins Andrew verliest €35.000

Niemand blijft gespaard in de kredietcrisis, ook de koninklijke families niet. Het laatste slachtoffer is de Engelse prins Andrew. De hertog van York dacht slim te zijn en alvast zijn chalet voor het komende wintersport-seizoen vast te leggen. Maar nu is de reisorganisatie Descent International, waar hij de reis had geboekt, failliet gegaan. Deze organisatie is gespecialiseerd in luxueuze ski-vakanties. Deze vroege boeking heeft prins Andrew een slordige 30.000 pond gekost (ruim €35.000). De organisatie heeft zo’n 1,5 miljoen pond (€1,7 miljoen) schuld achtergelaten, en dus lijkt het erop dat Andrew kan fluiten naar zijn geld en op zoek moet naar een ander vakantieoord.

De hertog had gekozen voor het chalet Eugenia. Hij boekte dit chalet voor eind januari met het oog op het World Economic Forum, wat op dat moment plaatsvindt vlakbij Davos, het plaatsje waar het chalet staat. De kosten die in de reisgidsen staan vermeld zijn per persoon bijna 6000 pond. Eerder dit jaar verbleef Andrew ook al in dit luxe vakantiehuis, en volgens geruchten kon hij niet wachten weer af te reizen naar het Zwitserse plaatsje. Het chalet is één en al luxe en laat niets te wensen over. Het heeft maarliefst zeven sterren en het is het grootste en beste chalet in de wereld, zo wordt wel gezegd. Er is onder andere een enorme open haard in de badkamer én in de slaapkamer. Ook zijn er meerdere zwembaden, sauna’s, bubbelbaden en uiteraard chauffeurs en bedienend personeel.
Descent International kon behalve de Engelse royals ook Harry Potter schrijfster J.K. Rowling, Rowan Atkinson (Mr. Bean) en de familie Beckham tot de klanten rekenen. 

Er waren nog 41 boekingen gedaan voor deze winter, dus Andrew is in elk geval niet de enige. De directeur heeft beloofd er alles aan te doen de mensen hun geld terug te geven.