×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Andrew lobbyt erop los

  Prins Andrew lobbyt erop los

  Prins Andrew ontwikkelt zich als een lobbyist nu blijkt dat hij al elf besloten bijeenkomsten heeft gehad met ministers uit het huidige kabinet.


  De hertog van York heeft daarnaast vele vooraanstaande politici op Buckingham Palace uitgenodigd. Hij had volgens Daily Mail onder meer ontmoetingen met de minister van Buitenlandse Zaken en de minister van Energie en de staatssecretaris van Milieu. Eerder werd zijn broer prins Charles verweten dat hij zijn lobby-activiteiten flink had opgevoerd. De prins van Wales zou in de afgelopen drie jaar 36 maal hebben gelobbyd bij een minister uit het huidige kabinet.

  Nog geen maand geleden bleek dat prins Charles bij de staatssecretaris van Volksgezondheid had gelobbyd voor een vergoeding van homeopathische geneesmiddelen. Parlementsleden reageerden hier furieus op, omdat de troonopvolger zich niet met politiek mag bemoeien.

  13 augustus 2013 - 15:09