Prins Albert verschuift trouwdag

De 52-jarige prins Albert II van Monaco en zijn verloofde Charlene Wittstock schuiven hun trouwdag een week naar naar voren. Ze hebben hiervoor gekozen vanwege een bijeenkomst van het Internationaal Olympisch Comité. Eigenlijk zou het huwelijk op 8 juli plaatsvinden, maar het paar stapt nu op 2 juli met elkaar in het huwelijkbootje. Dat heeft het Monegaskische hof bekendgemaakt.

Het paar is van plan de ‘olympische familie’ voor hun huwelijk uit te nodigen. Vanwege de IOC bijeenkomst zouden vele vrienden, waaronder Willem-Alexander misschien verstek laten gaan. Ook wil Albert graag dat de eerste buitenlandse reis van prinses Charlene naar Zuid-Afrika is, omdat zij hier vandaan komt. 

Charlene beseft dat haar leven compleet zal veranderen na het huwelijk met prins Albert van Monaco volgende zomer. Dit vertelde ze onlangs in een interview met France 2: “Ik ben opgetogen, niet bang. Ik denk dat ik er klaar voor ben.” Ook kan het paar niet wachten een gezin te stichten: “We willen een gezin stichten. We hebben de tijd genomen om deze belangrijke beslissing te nemen.”