Prins Albert gaat trouwen met zijn Charlene

Monaco heeft woensdagochtend de verloving aangekondigd van prins Albert (52) en de Zuid-Afrikaanse voormalige zwemster Charlene Wittstock (32). Volgens een officiële verklaring van het paleis hebben de twee zich, na een relatie van vier jaar, op woensdagochtend 23 juni verloofd. Wanneer het huwelijk is gepland, is nog onbekend.

De website van het Monegaskische prinsendom was woensdagmiddag vlak na de aankondiging meteen uit de lucht, en was niet te bereiken. Waarschijnlijk kan de website de grote bezoekersaantallen die volgen op de aankondiging niet aan.

Al tijden gonst het van de geruchten over een op handen zijnde verloving. Zo meldden Franse media in 2008 al eens dat de prins zou gaan trouwen. Dit bleek toen niet te kloppen. Ook dit weekend laaiden de speculaties weer op toen Charlene aan de zijde van prins Albert verscheen bij het huwelijk van de Zweedse prinses Victoria.

Prins Albert en Charlene Wittstock, een olympisch zwemster uit Zuid-Afrika, hebben sinds 2006 een relatie. In datzelfde jaar liet de prins nog in een interview weten niets in een huwelijk te zien. “Ik heb geen trouwplannen. Niet nu en ook niet in de verre toekomst”, zo zei hij toen tegen het Amerikaanse ABC. Nu lijkt hij daar toch anders over te denken.