×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Premier belde met Willem-Alexander, Beatrix en Mabel

  Mark Rutte keert dinsdagavond terug van zijn vakantie

  Premier belde met Willem-Alexander, Beatrix en Mabel

  Wegens het overlijden van prins Friso keert premier Mark Rutte dinsdagavond vervroegd terug van zijn vakantie in het buitenland. Dat is precies een dag eerder dan oorspronkelijk gepland. De minister-president, die zijn werk eigenlijk donderdag zou hervatten, vindt het beter om al in Nederland te zijn nu prins Friso is overleden.


  Afspraken met de koninklijke familie zijn volgens de Rijksvoorlichtingsdienst niet gepland. Het overlijden en de uitvaart van de tweede zoon van prinses Beatrix zijn familiezaken, want Friso was sinds zijn huwelijk met Mabel geen lid meer van het Koninklijk Huis. Toch is Rutte maar liever in Nederland beschikbaar, mocht aan zijn aanwezigheid toch behoefte blijken. Maandag heeft hij al met Willem-Alexander, Beatrix en Mabel gebeld.

  Over de uitvaart is nog niets bekendgemaakt. Mogelijk zal Friso eerst enkele dagen worden opgebaard in één van de paleizen in Den Haag.

  13 augustus 2013 - 12:09