×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Portretten, bustes en foto’s van Weert en de Oranjes

  Oranjekoorts in Weert nadert hoogtepunt met tentoonstelling

  In Weert steken ze niet onder stoelen of banken dat ze trots zijn op de komst van de koningin en haar familie op 30 april. Bijvoorbeeld met een speciale koninginnevlaai door de Weerter bakkers, die ook nog eens een gooi doen naar het maken van 's werelds grootste vlaai en optredens van Van Velzen en Do, maar Weert gaat ook terug in de tijd. In de Paterskerk (Biest 43) is een tentoonstelling te zien met de titel 'Weert en de Oranjes', waarin een overzicht wordt getoond van de bezoeken en activiteiten van Willem van Oranje, de Oranjevorsten Willem I, II en III en de koninginnen Wilhelmina, Juliana en Beatrix. Op woensdag 13 april wordt de tentoonstelling door burgemeester Wim Dijkstra.


  Aanleiding voor de tentoonstelling is het bezoek van de Koninklijke familie aan Weert  tijdens Koninginnedag 2011. Te zien zijn portretten, bustes, scans van documenten, penningen, krantenartikelen en foto’s van de bezoeken van de Oranjes aan Weert. Een deel van de foto’s is door particulieren beschikbaar gesteld.

  De tentoonstelling is voor het publiek toegankelijk vanaf donderdag 14 april tot en met zondag 15 mei 2011 en is dagelijks geopend van 14.00 uur tot 16.30 uur. De toegang is gratis. Naast de expositie is het boekwerkje ‘Weert en de Oranjes’ te koop met alle foto’s en wetenswaardigheden.

  De tentoonstelling ‘Weert en de Oranjes’ is een initiatief van Art= ontwerp en reclameburo uit Weert, in samenwerking met de Stichting Paterskerk de Biest en de gemeente Weert.

  13 april 2011 - 11:41