Portret van Kate

Verrassing! Als William deze zomer 30 jaar wordt, krijgt hij een portret van zijn vrouw, zo weet de London Standard al te verklappen. De kunstenares die William en Harry samen portretteerde, zou de opdracht hebben gekregen om nu Kate op doek te gaan vereeuwigen. Nicky Philipps maakte in 2010 een schilderij van de twee prinsen, die een moment relaxen terwijl ze in vol ornaat gekleed zijn.

Kate werd onlangs gezien toen ze het atelier van Philipps verliet. Volgens de Britse krant is het prins Charles die het schilderij cadeau gaat doen aan prins William voor zijn dertigste verjaardag in juni. De kunstenares wil er niet op reageren, want ze praat niet over wie bij haar in de studio komen om te posren. Maar ze heeft al wel gezegd het geweldig te vinden als ze de hertogin van Cambridge zou mogen portretteren. Maar: ‘Mooie mensen zijn altijd moeilijker. Met symmetrische gezichten is het altijd moeilijker. Het is bijna onmogelijk om zoiemand genoeg recht te doen,’ vertelde ze eerder al.
Over het bezoek van Kate aan het atelier wil Clarence House niets zeggen. ‘Van tijd tot tijd worden er privéopdrachten uitgegeven, maar we hebben daar geen commentaar op.’