×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Politiek weer verdeeld door prins Laurent

  Prins Laurent heeft opnieuw zwaar buiten de lijntjes gekleurd'

  De Belgische premier gaat met prins Laurent om de tafel zitten vanwege een omstreden trip naar Congo. Zowel de premier als koning Albert zelf hebben erop aangedrongen de reis uit te stellen, maar Laurent negeerde dat. Beiden zijn woedend, zo weten Belgische kranten te melden. 'Prins Laurent heeft opnieuw zwaar buiten de lijntjes gekleurd' schrijft Knack. Het zoveelste opstootje tussen de prins en de politiek doet opnieuw de discussie rond het beperken van de dotatie van de prins oplaaien.Twee partijen, N-VA en LDD, lieten weten dat ze willen snoeien in de dotaties van het koningshuis. Vlaams Belang diende eerder al een wetsvoorstel in, omdat sinds het aantreden van koning Albert in 1993 de uitkeringen aan zijn familie met ruim 60 procent zijn gestegen.


  De Franstalige liberaal Armand De Decker kruipt intussen in het verweer. ‘Ik begrijp al die aanvallen niet’, zegt liberaal De Decker in La Libre. ‘Dit is een echte heksenjacht, iedereen valt Laurent aan en dat is een schande.’ Volgens De Decker had de reis van de prins een louter wetenschappelijk doel. ‘Laurent is geïnteresseerd in het probleem van de ontbossing in Congo. Dat is een nobel doel,’ besluit hij. Echt duidelijk wat de prins in Congo deed, is niet bekend. Niets van het programma, de ontmoetingen en de aanwezigen, is bekend geworden. Fractieleider Tobback van sp.a is resoluut: ‘Ofwel accepteert prins Laurent de beperkingen van zijn job, ofwel doet hij afstand van zijn dotatie.’ Veel partijen sturen aan op een dotatie naar Nederlands voorbeeld: een uitkering voor het staatshoofd, diens opvolger en de weduwe van het staatshoofd.

  30 maart 2011 - 10:00