×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Pieter van Vollenhoven voor verplichte anticonceptie

  Kindermishandeling tegengaan door niet zwanger te worden

  Vanavond doet Pieter van Vollenhoven, als oud-voorzitter van de Onderzoeksraad van de Veiligheid, in het programma Zembla uitspraken over zijn laatste onderzoek namens de raad. Dat ging over 27 kinderen die mishandeld zijn, in sommige gevallen tot de dood erop volgde. Van Vollenhoven meent dat de rechten van de ouders door de rechter te vaak gerespecteerd zijn. Sommige ouders hadden wat hem betreft überhaupt geen kinderen mogen krijgen, zoals verslaafden, psychiatrische patiënten en geestelijk gehandicapten, om zo het leed te voorkomen wat kinderen kan worden aangedaan. 'Misschien moet je toch overgaan tot anticonceptiemiddelen,' stelt de man van prinses Margriet. Van Vollenhoven vindt dat de rechten van de ouders door de rechter te vaak gerespecteerd worden, terwijl kinderen er onder lijden.


  13 april 2012 - 14:36