×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Pieter van Vollenhoven voor verplichte anticonceptie

  Kindermishandeling tegengaan door niet zwanger te worden

  Vanavond doet Pieter van Vollenhoven, als oud-voorzitter van de Onderzoeksraad van de Veiligheid, in het programma Zembla uitspraken over zijn laatste onderzoek namens de raad. Dat ging over 27 kinderen die mishandeld zijn, in sommige gevallen tot de dood erop volgde. Van Vollenhoven meent dat de rechten van de ouders door de rechter te vaak gerespecteerd zijn. Sommige ouders hadden wat hem betreft überhaupt geen kinderen mogen krijgen, zoals verslaafden, psychiatrische patiënten en geestelijk gehandicapten, om zo het leed te voorkomen wat kinderen kan worden aangedaan. 'Misschien moet je toch overgaan tot anticonceptiemiddelen,' stelt de man van prinses Margriet. Van Vollenhoven vindt dat de rechten van de ouders door de rechter te vaak gerespecteerd worden, terwijl kinderen er onder lijden.


  13 april 2012 - 14:36