Pieter opent eigen tentoonstelling

Prof.mr. Pieter van Vollenhoven opent vrijdag 19 februari in Paleis Het Loo de fototentoonstelling ‘Door de lens van prof.mr. Pieter van Vollenhoven’. De expositie toont een overzicht van de natuurfoto’s die de heer Van Vollenhoven de afgelopen vijf jaar heeft gemaakt rond Paleis Het Loo.

Een dag na de officiele opening, is de tentoonstelling voor het publiek geopend. Van 20 februari tot en met 5 september 2010 is ‘Door de lens van prof. mr. Pieter van Vollenhoven’ te zien. Het is voor het eerst dat er resultaten van de geliefde hobby van Pieter fotografie in een expositie aan het publiek worden getoond.

Aan de hand van ruim 100 prachtige natuuropnames biedt Paleis Het Loo een bijzondere kans om mee te kijken door de ogen van prof. mr. Pieter van Vollenhoven. Kris kras door het Veluwse Kroondomein en door de seizoenen heen passeren de rijke flora en fauna van dit buitengewone natuurgebied de revue: van edelhert tot veldhaas, van sneeuwlandschap tot spinnenweb en van appelvink tot meikever.

De natuurfoto’s zijn door Pieter van Vollenhoven zelf van commentaar voorzien. Verder wordt met familiefoto’s een indruk gegeven van de rol die de natuur in verschillende fasen van zijn leven speelde. De tentoonstelling is in woord en beeld een aanmoediging om er vooral ook zelf met de camera op uit te trekken.

Bij de tentoonstelling is het boek Ontmoetingen. Foto’s van prof. mr. Pieter van Vollenhoven verkrijgbaar. De opbrengst van deze uitgave komt ten goede aan het Fonds Slachtofferhulp, dat ruim 20 jaar geleden door de heer Van Vollenhoven is opgericht.

Kijk voor meer informatie op www.paleishetloo.nl