Pieter Jr. gedoopt

Pieter Anton Maurits Erik van Vollenhoven, zoon van prins Pieter-Christiaan en prinses Anita, is zondag gedoopt in de kapel van Paleis Het Loo in Apeldoorn.

Pieter werd geboren op 19 november vorig jaar, de doop liet dus wel even op zich wachten. De plechtigheid vond plaats in besloten kring. Haagse predikant E. Roos ging voor in de dienst. Zangeres Katie Melua zorgde voor de muzikale omlijsting.

De peetouders van Pieter zijn mr. Pieter van Vollenhoven, prins Maurits, jonkvrouw Anouk van Doorn en mevrouw Sandra Chollet. De laatste twee zijn vrienden van de ouders.

Een groot deel van de koninklijke familie was aanwezig in Apeldoorn: grootouders Pieter en Margriet, prins Maurits en, prinses Marilène en hun kinderen Anna, Lucas en Felicia. Ook prins Bernhard en prinses Annette met hun kinderen Isabella, Samuel en Benjamin waren naar Apeldoorn gekomen, evenals Margarita en Tjalling met hun dochtertje Julia, Prinses Carolina, Prins Jaime, Prins Carlos met z’n vriendin Annemarie, prins Friso en prinses Mabel met hun dochters Luana en Zaria. Prins Floris en prinses Aimée met dochters Magali en Eliane. Tot slot was prins Constantijn en met zijn vrouw prinses Laurentien en hun dochters Eloise en Leonore en zoon Claus-Casimir.

Koningin Beatrix was niet aanwezig, zij was in Nijmegen bij de herdenking van de bevrijding van de stad, 65 jaar geleden. Ook het gezin van Willem-Alexander en Máxima was niet aanwezig. Máxima was in Belgie, om samen met prinses Mathilde het museum ‘M’ te openen. Willem-Alexander is al vertrokken naar New York. Hij neemt als voorzitter van de United Nations Secretary-General’s Advisory Board on Water and Sanitation (UNSGAB) deel aan diverse bijeenkomsten die gerelateerd zijn aan UNSGAB en aan de top over klimaatverandering.