×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Pieter en Margriet naar Canada

  Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven en zijn vrouw prinses Margriet vertrekken maandag 10 mei naar Canada. Zij zullen het land tot en met zondag 16 mei op uitnodiging van de Canadese regering een officieel bezoek brengen.


  Aanleiding voor het bezoek is de 65e herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog en de Canadese bijdrage aan de bevrijding van Nederland. In beide steden staan daarom ontmoetingen met Canadese veteranen op het programma.

  De prinses en de heer Van Vollenhoven worden in Ottawa ontvangen door de Gouverneur Generaal van Canada, Hare Excellentie Michaëlle Jean. Zij brengen een bezoek aan het Legion House van de Royal Canadian Legion, de grootste veteranenorganisatie in Canada.

  Verder bezoekt het paar in Ottawa het Canadese Oorlogsmuseum, waar een ontmoeting is gepland met Canadese scholieren die hebben deelgenomen aan herdenkingsceremonies in Nederland. Ook zullen zij door Nederland aangeboden bloemperken in het stadspark bezichtigen.

  In Calgary ontmoeten de prinses en de heer Van Vollenhoven de Luitenant Gouverneur van Alberta, Col. (Ret.) Donald Ethell. Prinses Margriet brengt een bezoek aan het Canadese Rode Kruis. Er is een bijeenkomst met Nederlandse ondernemers en verder is het Paar aanwezig bij de start van ‘Go Green Go Dutch Go Bike’, een initiatief dat het gebruik van de fiets beoogt te bevorderen.

  Veel Canadezen weten dat prinses Margriet in 1943 in Ottawa is geboren. Geworteld tijdens de Tweede Wereldoorlog, zijn de banden tussen Canada en Nederland vandaag de dag hecht. Ook de grote groep naoorlogse emigranten heeft daaraan bijgedragen. Door de persoonlijke aandacht voor Canadese bevrijders vanuit Nederland en tijdens eerdere bezoeken aan Canada, hebben prinses Margriet en de heer Van Vollenhoven beiden steeds een positieve rol gespeeld in de betrekkingen tussen Nederland en Canada.

  10 mei 2010 - 09:42