×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Philip viert verjaardag in ziekenhuis

  Man van Queen Elizabeth maanden uit roulatie

  Philip viert verjaardag in ziekenhuis

  Prins Philip is mogelijk drie maanden uit de roulatie. Dat heeft een vooraanstaande arts laten weten aan The Telegraph.


  De man van koningin Elizabeth werd donderdag opgenomen in het ziekenhuis. Vrijdag ondergaat hij een kijkoperatie na klachten over pijn in de onderbuik. De arts, John Moorehead, vertelt ook dat het ongebruikelijk is voor een man van 91 om een verkennende ingreep te krijgen. De hoge leeftijd van prins Philip zorgt ervoor dat het revalidatieproces langzamer zal verlopen. “Als het een kleine ingreep is, dan is hij waarschijnlijk drie à vier weken uit de running. Maar als het iets ernstigers is, dan zal de herstelperiode zo’n twee à drie maanden in beslag nemen.”

  Daarnaast kunnen er meer risico’s aan de operatie verbonden zitten. “Als je ouder wordt, dan is het mogelijk dat je ook andere dingen mankeert en dat kan een operatie moeilijk maken.” Toch laten bronnen weten dat Philip het donderdag nog goed maakte. Hij was eerder op de dag aanwezig bij een tuinfeest bij Buckingham Palace. Daar zou hij grapjes hebben gemaakt met de gasten en niet de indruk hebben gewekt dat er iets aan de hand was.

  Verjaardag

  Helaas voor de prins zal hij zijn verjaardag in het ziekenhuis moeten vieren. De hertog van Edinburgh moet nog ongeveer twee weken in de Londen Clinic blijven en maandag wordt hij 92 jaar.

  Zijn ziekenhuisopname volgt op een aantal onderzoeken. Sinds Kerstmis 2011 is Philip al vier keer in het ziekenhuis behandeld. Tijdens het 60-jarig jubileum van Elizabeth lag prins Philip in het ziekenhuis met een blaasontsteking, waardoor hij een deel van de festiviteiten moest missen. Voor de rest van de maand heeft hij ook al zijn afspraken afgezegd.

  7 juni 2013 - 15:19