×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Peetoom W-A: ‘Hij is een fantastische jongen’

  Ferdinand von Bismarck heeft vertrouwen in petekind

  Peetoom W-A: ‘Hij is een fantastische jongen’

  Nederland mag dankbaar zijn met Willem-Alexander als koning. Dat zegt zijn peetvader Ferdinand Fürst von Bismarck in de Duitse krant Bild. “Willem-Alexander is een fantastische jongen. Hij heeft een sterke persoonlijkheid, humor, is sportief en staat dicht bij de mensen.”

  Von Bismarck heeft er alle vertrouwen in dat zijn petekind het goed gaat doen op de troon en roemt de opvoeding van moeder Beatrix en vader Claus, die een goede vriend van hem was. Ook is hij vol lof over het gezin van de nieuwe koning. “Hij heeft een sympathieke en aantrekkelijke vrouw aan zijn zijde en drie betoverende dochters.”

  Ook in Bild een ode van Avi Primor, oud-ambassadeur voor Israël in Duitsland en eveneens een goede vriend van Claus, aan prinses Beatrix. Hij noemt haar ‘een vrolijke en sterke vrouw, die ook in moeilijke tijden het hoofd koel houdt en gefocust blijft’. “Ze is een warme vrouw. In het openbaar hecht ze aan protocol en etiquette, privé is ze informeler. Ik bewonder haar omdat ze een sterke persoonlijkheid heeft, maar tegelijkertijd heel menselijk is.”

  Bild besteedt ook aandacht aan de nieuwe koningin. “Máxima, jouw glimlach is je kroon”, schrijft de krant, die tijdens de inhuldiging zowel vreugde als nervositeit bespeurde in haar lach. “Tussendoor fonkelden de tranen in haar ogen.”

  1 mei 2013 - 14:38