Placeholder

Peetoom W-A: ‘Hij is een fantastische jongen’

Nederland mag dankbaar zijn met Willem-Alexander als koning. Dat zegt zijn peetvader Ferdinand Fürst von Bismarck in de Duitse krant Bild. “Willem-Alexander is een fantastische jongen. Hij heeft een sterke persoonlijkheid, humor, is sportief en staat dicht bij de mensen.”

Von Bismarck heeft er alle vertrouwen in dat zijn petekind het goed gaat doen op de troon en roemt de opvoeding van moeder Beatrix en vader Claus, die een goede vriend van hem was. Ook is hij vol lof over het gezin van de nieuwe koning. “Hij heeft een sympathieke en aantrekkelijke vrouw aan zijn zijde en drie betoverende dochters.”

Ook in Bild een ode van Avi Primor, oud-ambassadeur voor Israël in Duitsland en eveneens een goede vriend van Claus, aan prinses Beatrix. Hij noemt haar ‘een vrolijke en sterke vrouw, die ook in moeilijke tijden het hoofd koel houdt en gefocust blijft’. “Ze is een warme vrouw. In het openbaar hecht ze aan protocol en etiquette, privé is ze informeler. Ik bewonder haar omdat ze een sterke persoonlijkheid heeft, maar tegelijkertijd heel menselijk is.”

Bild besteedt ook aandacht aan de nieuwe koningin. “Máxima, jouw glimlach is je kroon”, schrijft de krant, die tijdens de inhuldiging zowel vreugde als nervositeit bespeurde in haar lach. “Tussendoor fonkelden de tranen in haar ogen.”