Partykoning’ Carl Gustaf over zijn biografie

Tijdens een traditionele persconferentie na afloop van de elandenjacht, sprak koning Carl Gustaf van Zweden over het boek dat over hem verschijnt. Normaal gesproken zijn er een handjevol journalisten aanwezig, ditmaal meldden zich er meer dan vijftig aan. De koning begrijpt ook dat het ze niet om de elanden te doen is. 'Er is zoveel belangstelling over het boek dat over mij verschenen is,' merkt hij op. In de ongeautoriseerde biografie, Carl XVI Gustaf – monarch met tegenzin, wordt een bijzondere kijk in het privéleven van de koning geschetst, met liefdesaffaires en wilde feestjes met Zweedse modellen. Partykungen, oftewel partykoning, zo wordt Carl Gustaf inmiddels genoemd in de Zweedse media.

Tijdens een traditionele persconferentie na afloop van de elandenjacht, sprak koning Carl Gustaf van Zweden over het boek dat over hem verschijnt. Normaal gesproken zijn er een handjevol journalisten aanwezig, ditmaal meldden zich er meer dan vijftig aan. De koning begrijpt ook dat het ze niet om de elanden te doen is. ‘Er is zoveel belangstelling over het boek dat over mij verschenen is,’ merkt hij op. In de ongeautoriseerde biografie, Carl XVI Gustaf – monarch met tegenzin, wordt een bijzondere kijk in het privéleven van de koning geschetst, met liefdesaffaires en wilde feestjes met Zweedse modellen. Partykungen, oftewel partykoning, zo wordt Carl Gustaf inmiddels genoemd in de Zweedse media.

Vooraf sprak Carl Gustaf nog met zijn vrouw en kinderen over het boek, maar hij verklaart nog geen tijd gehad te hebben om het te lezen, omdat het pas gisteren werd bezorgd. ‘Ik kan niet oordelen over een boek dat ik niet gelezen heb. Ik heb eenmaal niet de tijd om te zitten en boeken te lezen wanneer ik dat graag wil’.

Inhoudelijk wil hij dan ook niet reageren, behalve dat het volgens Carl Gustaf ‘niet echt leuk’ is om de koppen over het boek in de kranten te lezen. Er wordt namelijk onder andere beweerd dat de koning in de vroege jaren ’90 een liefdesrelatie had met Camilla Hennemark, een Zweedse zangeres en model. Zijn vrouw koningin Silvia zou hiervan op de hoogte zijn geweest. ‘Wat er is gebeurd, is lang geleden gebeurd. Ik heb met mijn familie gesproken en met de koningin en samen hebben we besloten om deze bladzijde om te slaan en vooruit te kijken,’ besloot koning Carl Gustaf.