×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Partykoning’ Carl Gustaf over zijn biografie

  We slaan deze pagina om en kijken vooruit’

  Tijdens een traditionele persconferentie na afloop van de elandenjacht, sprak koning Carl Gustaf van Zweden over het boek dat over hem verschijnt. Normaal gesproken zijn er een handjevol journalisten aanwezig, ditmaal meldden zich er meer dan vijftig aan. De koning begrijpt ook dat het ze niet om de elanden te doen is. 'Er is zoveel belangstelling over het boek dat over mij verschenen is,' merkt hij op. In de ongeautoriseerde biografie, Carl XVI Gustaf – monarch met tegenzin, wordt een bijzondere kijk in het privéleven van de koning geschetst, met liefdesaffaires en wilde feestjes met Zweedse modellen. Partykungen, oftewel partykoning, zo wordt Carl Gustaf inmiddels genoemd in de Zweedse media.


  Tijdens een traditionele persconferentie na afloop van de elandenjacht, sprak koning Carl Gustaf van Zweden over het boek dat over hem verschijnt. Normaal gesproken zijn er een handjevol journalisten aanwezig, ditmaal meldden zich er meer dan vijftig aan. De koning begrijpt ook dat het ze niet om de elanden te doen is. ‘Er is zoveel belangstelling over het boek dat over mij verschenen is,’ merkt hij op. In de ongeautoriseerde biografie, Carl XVI Gustaf – monarch met tegenzin, wordt een bijzondere kijk in het privéleven van de koning geschetst, met liefdesaffaires en wilde feestjes met Zweedse modellen. Partykungen, oftewel partykoning, zo wordt Carl Gustaf inmiddels genoemd in de Zweedse media.

  Vooraf sprak Carl Gustaf nog met zijn vrouw en kinderen over het boek, maar hij verklaart nog geen tijd gehad te hebben om het te lezen, omdat het pas gisteren werd bezorgd. ‘Ik kan niet oordelen over een boek dat ik niet gelezen heb. Ik heb eenmaal niet de tijd om te zitten en boeken te lezen wanneer ik dat graag wil’.

  Inhoudelijk wil hij dan ook niet reageren, behalve dat het volgens Carl Gustaf ‘niet echt leuk’ is om de koppen over het boek in de kranten te lezen. Er wordt namelijk onder andere beweerd dat de koning in de vroege jaren ’90 een liefdesrelatie had met Camilla Hennemark, een Zweedse zangeres en model. Zijn vrouw koningin Silvia zou hiervan op de hoogte zijn geweest. ‘Wat er is gebeurd, is lang geleden gebeurd. Ik heb met mijn familie gesproken en met de koningin en samen hebben we besloten om deze bladzijde om te slaan en vooruit te kijken,’ besloot koning Carl Gustaf.

  4 november 2010 - 16:03