×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Paleis Soestdijk exposeert koninklijke foto’s Robin Utrecht

  Zilveren Camerawinnaar 2002 selecteerde eigen foto's uit laatste 10 jaar Oranjes

  Paleis Soestdijk exposeert koninklijke foto’s Robin Utrecht

  Paleis Soestdijk toont vanaf vrijdag 12 april tot eind juni 45 koninklijke foto’s van fotograaf Robin Utrecht die de Oranjes de afgelopen 10 jaar in opdracht van het ANP overal in de wereld heeft gevolgd. Utrecht kon daarbij vaak ‘net een stapje dichterbij’ komen dan zijn collega’s. ‘Dit maken zijn beelden uniek, altijd boeiend en interessant om naar te kijken’, aldus de samenstellers.

  De fototentoonstelling heeft het motto ‘Modern koningshuis door de lens van fotograaf Robin Utrecht’ meegekregen. Het is ‘een moderne fototentoonstelling over de volgende generatie van het Koninklijk Huis door een van de bekendste en beste fotografen uit de Nederlandse fotojournalistiek’.

  Volgens de samenstellers van de expositie weet Utrecht ‘op een creatieve, bijna abstracte manier, beelden van de koninklijke familie te vangen. Zowel bij heugelijke gebeurtenissen, als de verloving van Willem-Alexander en Máxima, als bij droevige gebeurtenissen die de koninklijke familie zijn overkomen. Utrecht flirt door zijn camera met de Oranjes, zonder hen van de troon te stoten.’ De fotograaf heeft de meeste beelden zelf uitgekozen.

  Werk van Robin Utrecht, die in 2002 de Zilveren Camera won voor een foto van de vermoorde Pim Fortuyn, is ook te zien in de Beurs van Berlage bij de fototentoonstelling ‘Onze Koningin’ met 145 foto’s uit het archief van het ANP.

  2 april 2013 - 11:27