×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Paleis Soestdijk eert koningin Juliana

  Bijzondere fototentoonstelling

  Van 6 januari tot en met 31 maart 2009 is in Paleis Soestdijk een fototentoonstelling te bezichtigen over Koningin Juliana en haar leven in en om het Paleis. De fototentoonstelling ‘Juliana op Soestdijk’ is een eerbetoon aan de vorstin, waarmee herdacht wordt dat zij 100 jaar geleden (op 30 april 1909) werd geboren. De tentoonstelling is alleen toegankelijk voor bezoekers in het bezit van een kaart voor de rondleiding. In drie kamers die nog niet eerder voor het publiek geopend waren, zijn prachtige foto's uit Juliana's leven te zien. Veel indruk maken de levensgrote afdrukken van de bekende en minder bekende staatsiefoto's. Ook leuk zijn de 'achter de schermen'-foto's die gemaakt werden als koningin en prins aan het poseren waren. De foto’s in de tentoonstelling tonen in vogelvlucht Juliana’s leven in ‘het witte huis in het groen’: van jonge prinses, echtgenote, moeder en staatshoofd tot grootmoeder.


  Van 6 januari tot en met 31 maart 2009 is in Paleis Soestdijk een fototentoonstelling te bezichtigen over Koningin Juliana en haar leven in en om het Paleis. De fototentoonstelling ‘Juliana op Soestdijk’ is een eerbetoon aan de vorstin, waarmee herdacht wordt dat zij 100 jaar geleden (op 30 april 1909) werd geboren. De tentoonstelling is alleen toegankelijk voor bezoekers in het bezit van een kaart voor de rondleiding. In drie kamers die nog niet eerder voor het publiek geopend waren, zijn prachtige foto’s uit Juliana’s leven te zien. Veel indruk maken de levensgrote afdrukken van de bekende en minder bekende staatsiefoto’s. Ook leuk zijn de ‘achter de schermen’-foto’s die gemaakt werden als koningin en prins aan het poseren waren.
  De foto’s in de tentoonstelling tonen in vogelvlucht Juliana’s leven in ‘het witte huis in het groen’: van jonge prinses, echtgenote, moeder en staatshoofd tot grootmoeder.

  Op elke foto staat het Paleis centraal als locatie. We zien Juliana en haar gezin op het welbekende bordes, in de colonnade, de werkkamers, de officiële en de privé-vertrekken, het terras en natuurlijk in de tuin.
  Juliana en Bernhard hebben tijdens hun leven ogenschijnlijk eindeloos geposeerd voor fotografen, waaronder regelmatig in en om het Paleis. Bordesfoto’s en stijf geposeerde staatsieportretten worden in de tentoonstelling afgewisseld met gezinsfoto’s en een enkel snapshot. Juliana komt steeds ontwapenend en vriendelijk, dan weer serieus over, Bernhard poseert breed lachend en toont zich frequent een zeer humorvolle man.

  De expositie bevindt zich in de linkervleugel (de zgn. Soestervleugel) van het Paleis, de plek waar tot de jaren ‘80 het secretariaat gevestigd was. Voor de Paleisbezoekers zullen de foto’s van Juliana, Bernhard en hun vier dochters een feest der herkenning zijn; de fototentoonstelling ‘Juliana op Soestdijk’ is een nostalgische herinnering aan een ander tijdperk, aan het leven van een innig geliefde vorstin. Voor meer info: www.paleissoestdijk.nl

  6 januari 2009 - 16:33