×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Paleis op de Dam weer open voor bezoekers

  Na maand zijn deuren weer geopend voor belangstellenden

  Paleis op de Dam weer open voor bezoekers

  Het Koninklijk Paleis op de Dam is vanaf dinsdag weer open voor publiek. Het paleis was sinds 8 april dicht vanwege de voorbereidingen op de troonswisseling.

  Om elf uur opent het monumentale 17e-eeuwse gebouw weer de deuren. Bezoekers kunnen onder meer een bezoekje brengen aan de Vroedschapskamer of Mozeszaal, de plek waar op 30 april 2013 de Akte van Abdicatie werd ondertekend. Ook de Burgerzaal, waar de receptie werd gehouden na afloop van de inhuldiging in de Nieuwe Kerk, is te zien.

  7 mei 2013 - 11:00