×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Overleden koning terug in Tonga

  Morgen begrafenis George Tupou V

  Vandaag is het lichaam van koning George Tupou V teruggekeerd in Tonga. Ruim een week overleed de koning onverwacht in een ziekenhuis in Hongkong. De Chinese regering zorgde voor een toestel waarmee de koning vandaag werd overgevlogen. Duizenden mensen zagen langs de weg hoe de kist naar het koninklijk paleis werd vervoerd. De nieuwe koning van Tonga, Tupou VI, begeleidde de kist vanuit Hongkong. Als jongere broer van de vrijgezelle koning was hij de eerste in lijn, waardoor hij zijn taak zal. Vandaag ligt het lichaam in de troonzaal van het paleis opgebaard. Morgen wordt de koning begraven.


  ‘Hoewel het een ongelofelijk treurige tijd is voor de Tongaanse bevolking over de hele wereld, is het pure schoonheid op de manier waarop het land bijeenkomt om het leven te vieren van deze geliefde en gerespecteerde monarch,’ aldus een woordvoerder van het ministerie van toerisme.

  26 maart 2012 - 15:31