×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Overleden Hertog wordt opgebaard in Den Haag

  Koningin Beatrix stelt Koepel van Fagel ter beschikking

  De overleden Hertog van Parma wordt waarschijnlijk vandaag nog naar Nederland gevlogen. Zijn stoffelijke resten zullen na aankomst worden overgebracht naar het terrein van Paleis Noordeinde. Daar zal Carlos Hugo dan in de Koepel van Fagel worden opgebaard. De Koepel van Fagel is een bijgebouw van het Koninklijk Huisarchief en daarmee eigendom van de koninklijke familie. Het is voor het publiek niet mogelijk om de overleden Hertog van Parma een laatste groet te brengen.


  Waarom voor de Koepel van Fagel is gekozen door de familie is niet bekend. De kinderen van de overleden Herrtog maken ook deel uit van de Nederlandse koninklijke familie en het is gebruikelijk dat zijn daardoor op enige bijstand van het Hof kunnen rekenen. Carlos Hugo, Hertog van Parma en Piacenza, stierf op woensdagochtend in een ziekenhuis in Barcelona. Hij was al geruime tijd ziek. Zijn oudste zoon Carlos is de nieuwe Hertog van Parma.

  18 augustus 2010 - 12:26