×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Oude Kerk alternatief voor uitvaart Friso?

  Nieuwe Kerk in Delft wordt gerestaureerd

  Oude Kerk alternatief voor uitvaart Friso?

  Nu de Nieuwe Kerk in Delft wordt gerestaureerd, heeft de koninklijke familie de mogelijkheid om een herdenkingsdienst voor de maandag overleden prins Friso te houden in de Oude Kerk. Dit liet Arco Valkenburg maandag weten; hij is voorzitter van het College van Kerkrentmeesters Beheer Oude en Nieuwe Kerk.


  Achter in de Nieuwe Kerk, waar zich de koninklijke grafkelder bevindt, staan sinds mei van dit jaar hoge steigers. Die zijn er neergezet om de ramen, het metselwerk, het hout en het dak te kunnen inspecteren voordat de herstelwerkzaamheden later dit jaar beginnen. De steigers staan zowel binnen in het zogeheten koor als buiten de kerk tegen de achtergevel.

  “Het is aan de koninklijke familie om te besluiten om eventueel voor de dienst gebruik te maken van de Oude Kerk”, zegt Valkenburg.

  12 augustus 2013 - 17:33