×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Oud en nieuw koningspaar luncht met regering

  Lens cadeau voor koning-fotograaf Albert

  Oud en nieuw koningspaar luncht met regering

  De Belgische koning Albert heeft maandag samen met koningin Paola, prins Filip en prinses Mathilde op het kasteel van Laken geluncht met de voltallige federale regering. De 'afscheidslunch' is onderdeel van een viertal bijeenkomsten in aanloop naar de troonswisseling op 21 juli.


  Koning Albert kreeg een telelens voor zijn fototoestel als afscheidscadeau. De koning kreeg ook veel lof voor zijn verdiensten bij de moeizame kabinetsformatie, die na 541 dagen eindelijk tot stand kwam, melden verschillende Belgische media.

  Afgelopen woensdag lunchte koning Albert met de vijf premiers die aan de macht waren tijdens zijn twintig jaar koningschap: Jean-Luc Dehaene, Guy Verhofstadt, Yves Leterme, Herman Van Rompuy en Elio Di Rupo. Eerder ontving de koning al de acht voorzitters van de partijen die meewerkten aan de zesde staatshervorming. De koning ontvangt vrijdag de ministers-presidenten van de verschillende Belgische regeringen.

  15 juli 2013 - 15:43