×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Otto bijgezet in keizerlijke crypte

  Adel naar Wenen voor uitvaart Habsburg

  Zaterdag is het lichaam van Otto von Habsburg, de oudste zoon van de laatste Oostenrijkse keizer, bijgezet in Wenen. Voor de traditionele uitvaartdienst, rechtstreeks uitgezonden op televisie, was erg veel belangstelling. Staatshoofden, regeringsleiders en tal van familieleden wonen de mis bij in de Stephansdom in Wenen. Het Zweedse koningspaar, groothertog Henri van Luxemburg, vorst Hans Adam van Liechtenstein, prinses Cristina van Spanje en prinses Astrid van België met prins Lorenz zijn daarvoor naar Wenen gekomen. Prins Carlos de Bourbon de Parme is samen met zijn vrouw Annemarie en broer Jaime aanwezig. Ook veel gasten van niet-regerende Huizen zijn aanwezig, zoals de vroegere tsaar van Bulgarije (en later premier) Simeon van Saksen-Coburg en Gotha en Georg Friedrich van Pruissen (Prins van Oranje). Na de dienst zijn de kisten van Otto en zijn vrouw Regina in een rouwstoet naar de Kapucijnerkerk gevoerd, waar naar verluidt 10.000 belangstellenden aan de kant de stoet voorbij zagen trekken.

  Eén van de gebruiken is de aanklopceremonie op de deuren van de Kapucijnerkerk. Op de vraag wie er binnen wil, na het kloppen op de deur, worden de titels en functies van de overledene genoemd. Dat is voor de kerk geen reden om de overledene binnen te laten. Pas als Otto als sterfelijk, zondig mens wordt aangekondigd, wordt de kist toegelaten. Het hart van de oud-kroonprins van Oostenrijk en Hongarije is naar eigen wens en volgens traditie in Hongarije in een urn bijgezet in de benedictijnerabdij.

  18 juli 2011 - 10:58