×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Oranjes opnieuw naar Brazilië

  Maurits opent Vermeer-tentoonstelling

  Oranjes opnieuw naar Brazilië

  Dinsdag opent prins Maurits de tentoonstelling van het schilderij ‘De Brieflezende Vrouw’ van Johannes Vermeer. Normaal is dit werk te zien in het Rijksmuseum, maar ditmaal maakt het topstuk uit de collectie een wereldtournee. Het is een opmaat naar de heropening van het musem op 13 april 2013. Het schilderij wordt getoond in het Museu de Arte in São Paulo in Brazilië. Bij de opening is ook Maurits’ vrouw Marilène aanwezig Prinses Marilène werkt sinds 2006 bij het Rijksmuseum in Amsterdam op de afdeling Development.

  Van het kleine oeuvre (35 schilderijen) van Johannes Vermeer dat is overgebleven, bezit het Rijksmuseum vier werken. Alledaagse taferelen waren Vermeers specialisme, hij was één van de grote meesters van het licht. De Brieflezende Vrouwuit circa 1663 geldt als één van de mooiste schilderijen van deze kunstenaar. In São Paulo wordt De Brieflezende Vrouwgetoond in het Museu de Arte. Dit museum is internationaal bekend om zijn collectie Europese kunst en toont daarnaast een rijke collectie aan Braziliaanse, Afrikaanse en Aziatische kunst.

  11 december 2012 - 10:25