×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Oranjes in rouw

  Zus van prins Claus overleden

  De Nederlandse koninklijke familie is in rouw gedompeld. Afgelopen week, op 6 januari, overleed in Duitsland Rixa von Amsberg, één van de zussen van prins Claus. De echtgenoot van onze koningin groeide op in een gezin waarin hij de enige zoon was. Claus werd door zijn alleen maar zussen. Sigrid, Rixa, Margit, Barbara, Theda en Christina von Amsberg kregen bij het huwelijk van hun broer met prinses Beatrix der Nederlanden landelijke bekendheid maar  leefden daarna vooral buiten de schijnwerpers. De familiebanden waren hecht en zeker in de periode dat prins Claus ziek was, waren zijn zussen ook veelvuldig in Nederland te vinden. Rixa was gezien haar leeftijd, een jaar jonger dan Claus, zeer hecht met haar enige broer. Bij het overlijden van de prins waren alle zussen aanwezig en zij begeleidden de Oranjes zelfs tot in de koninklijke grafkelder. Rixa overleed volgens haar familie 'toch nog onverwacht'. Zij laat een echtgenoot, kinderen en kleinkinderen achter. De bijzetting zal in familiekring plaatsvinden.


  13 januari 2010 - 14:19