×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Oranje tulpen en rozen in De Nieuwe Kerk

  Oranje tulpen en rozen in De Nieuwe Kerk

  De kleur oranje komt prominent terug in de bloemversieringen bij de inhuldigingsplechtigheid in De Nieuwe Kerk in Amsterdam. In de kerk zijn onder meer perzikoranje rozen, oranjegele tulpen en oranje amarylissen te vinden. Bloemkunstbedrijf Zuidkoop Natural Projects heeft voor het kleurenpalet speciaal voor de kleur van de Nederlandse koninklijke familie gekozen. Zo is de eremurus meestal geel, maar is voor het troonswisselingsbloemwerk gekozen voor een bloem met een zachte oranje kleur. Bij de calla, een bloem die groeit in het zuiden van Afrika, is gekozen voor de soort ‘mango’ die ,,een vlammende oranje kleur” heeft. Voor de lelie is de soort ‘south point’ in de decoraties verwerkt. De lelie south point heeft ‘een diep oranje kleur’. In totaal zijn tien soorten bloemen gebruikt.

  30 april 2013 - 14:23