Placeholder

Oranje strik verbindt Nederlanders op 30 april

Een grote oranje strik siert alle officiële activiteiten die worden georganiseerd rond de inhuldiging van Willem-Alexander tot nieuwe koning. Het Nationaal Comité Inhuldiging presenteerde maandag het logo, dat geldt als een soort keurmerk voor alle festiviteiten die op 30 april door het hele land plaatsvinden onder de vlag van het comité.

Het beeldmerk, ontworpen door grafisch ontwerpster Irma Boom, wordt toegekend aan initiatieven die in de ogen van het comité origineel, positief en authentiek zijn. Ook is van belang dat een officiële activiteit een groot publiek aanspreekt en binnen het thema ‘mijn droom voor ons land: inspiratie voor onze koning’ past. ,,Alle festiviteiten die de oranje strik dragen, verbinden de inwoners van het koninkrijk op 30 april.”

Het Nationaal Comité Inhuldiging coördineert alle feestelijkheden rond de troonswisseling. De organisatie staat onder leiding van Hans Wijers en bestaat verder uit onder anderen Richard Krajicek, Joop van den Ende, Ahmed Aboutaleb en Ben Woldring.