×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Oranje strik verbindt Nederlanders op 30 april

  Strik is keurmerk voor festiviteiten in hele Koninkrijk

  Oranje strik verbindt Nederlanders op 30 april

  Een grote oranje strik siert alle officiële activiteiten die worden georganiseerd rond de inhuldiging van Willem-Alexander tot nieuwe koning. Het Nationaal Comité Inhuldiging presenteerde maandag het logo, dat geldt als een soort keurmerk voor alle festiviteiten die op 30 april door het hele land plaatsvinden onder de vlag van het comité.

  Het beeldmerk, ontworpen door grafisch ontwerpster Irma Boom, wordt toegekend aan initiatieven die in de ogen van het comité origineel, positief en authentiek zijn. Ook is van belang dat een officiële activiteit een groot publiek aanspreekt en binnen het thema ‘mijn droom voor ons land: inspiratie voor onze koning’ past. ,,Alle festiviteiten die de oranje strik dragen, verbinden de inwoners van het koninkrijk op 30 april.”

  Het Nationaal Comité Inhuldiging coördineert alle feestelijkheden rond de troonswisseling. De organisatie staat onder leiding van Hans Wijers en bestaat verder uit onder anderen Richard Krajicek, Joop van den Ende, Ahmed Aboutaleb en Ben Woldring.

  4 maart 2013 - 17:12