×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Oranje onder Vuur’ vervolg op serie ‘Schavuit van Oranje’

  Nieuwe VPRO-serie over Beatrix in 2012 op televisie

  Terwijl de film 'Majesteit', over koningin Beatrix, nog in de bioscopen moet gaan draaien, worden nu alweer plannen gemaakt voor een tv-serie over onze vorstin. De VPRO, die de dramaserie 'Bernhard, Schavuit van Oranje' produceerde, gaat een vervolg maken dat ditmaal om Beatrix draait. Niet alleen het grote succes van de vorige serie zorgt ervoor dat er een vervolgt komt. Door de aanslag op Koninginnedag 2009 en alle emotionele gevolgen die dat in Nederland teweeg bracht, werd de VPRO aan het denken gezet om een nieuwe serie te maken. Deze vierdelige serie zal starten bij de Leidse studententijd van toenmalig prinses Beatrix en ingaan op de diverse crises die binnen het koningshuis hebben gespeeld.


  Wie de rol van Beatrix gaat vertolken, is nog niet bekend. Wel zal Daan Schuurmans, net als in ‘Schavuit van Oranje’, gestalte geven aan de rol van prins Bernhard, zo meldt De Telegraaf vandaag. Scenarist Thomas Ross en regisseur Pim van Hoeve zullen net als bij de vorige serie hun bijdrage leveren. ‘Beatrix, Oranje onder Vuur’ zal in 2012 uitgezonden worden op Nederland 1.

  4 oktober 2010 - 14:25