×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Opnieuw vakantiefoto Oranjes gepubliceerd

  Maar dit keer geen rel...

  De omstreden mediacode leek, vlak voor de jaarwisseling, toch weer een nieuwe test te krijgen. Weekblad Elsevier plaatst deze week, in het Kerstnummer, een foto van koningin Beatrix en prins Willem-Alexander met de ouders, broers en zusje van Máxima. Deze foto is gemaakt tijdens een privé-vakantie enkele jaren geleden. De ingelijste foto hangt in Bariloche in het kantoor van de burgemeester en Elsevier maakte er een foto van. Publicatie leek in strijd met de mediacode. Immers: gemaakt tijdens privé-momenten. Hoofdredacteur Arendo Joustra van Elsevier is zich van geen kwaad bewust. 'Ik heb geen seconde aan de mediacode gedacht bij het plaatsen van deze foto. Het artikel gaat over Bariloche en niet eens alleen maar over de koninklijke familie,' aldus Joustra. De Rijksvoorlichtingsdienst laat weten dat het in dit specifieke geval wél is toegestaan aangezien de Koninklijke Familie toestemming heeft gegeven de foto in een openbare ruimte te hangen.


  17 december 2009 - 12:00